Zwarte Paella Recept

Met dit Zwarte Paella recept zet je een echte eyecatcher met een verrassend lekkere smaak op tafel. Zwarte Paella, oftewel ‘Arroz Negro’ een relatief eenvoudig te maken en erg lekkere paella variant met een fantastische presentatie.

Zwarte Paella Recept voor 4 personen Uitgelicht

Zwarte Paella maken voor een ander aantal personen

Het recept voor zwarte paella op deze pagina is voor 4 personen. Wil jij dit recept graag maken, maar dan voor een ander aantal personen? Klik dan hieronder op het gewenste aantal personen:

Paella recept voor 2 personen    Paella recept voor 6 personen    Paella recept voor 8 personen    Paella recept voor 10 personen

Over zwarte paella

Zwarte Paella Recept – Benodigdheden

Categorie: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 45 minuten

Ingrediënten

Zwarte Paella Recept – Gerelateerde producten

Wil jij dit paella recept zelf gaan maken? Dan komen de kookgereedschappen en ingrediënten hieronder hier wellicht goed bij van pas.

Aanbevolen kookgereedschap voor paella voor vier personen

Aanbevolen ingrediënten voor zwarte paella

Met de ingrediënten hieronder maak je een goede start en kun je alvast een aantal belangrijke en lastig verkrijgbare ingrediënten van je boodschappenlijstje afstrepen.

Snelle Levering

Binnen 2 dagen verzonden

Verzending

Nederland en België vanaf € 3,95

Tevreden klanten

Klantbeoordeling van 9,4

Zwarte Paella Recept – Voorbereidingen

Een goede voorbereiding is van essentieel belang bij het maken van paella. Als het vuur eenmaal aan staat is het belangrijk om de volledige aandacht op het koken te kunnen richten en niet op randzaken zoals te veel wind, een wiebelende paella pan, een lege gasfles of ingrediënten die nog in de koelkast blijken te liggen…

Voorbereiding van de locatie en materialen

Voordat je daadwerkelijk kunt beginnen met het koken van dit zwarte paella recept is het belangrijk om een geschikte locatie te zoeken en ervoor te zorgen dat alle materialen in orde zijn en alvast klaar staan. De volgende checklists kunnen hier bij helpen:

Checklist voor de warmtebron

  • Zit er voldoende gas in de gasfles, heb je voldoende houtskool voor de BBQ in huis of heb je genoeg hout voor het houtvuur?
  • Is de warmtebron stevig genoeg om de paella pan te kunnen dragen en is deze goed gemonteerd?
  • Is, in het geval van een paella brander of gas barbecue, de gasfles goed aangesloten en staat de gasfles ver genoeg van de warmtebron af?
  • Staat de paella brander stevig en wiebelt deze niet?
  • Staat de warmtebron op een windvrije/beschutte plek?
  • Staat de warmtebron op een plek waar (vet)spetters geen kwaad kunnen?
  • Staat de paella brander zoveel mogelijk waterpas? (tip: giet wat water in de paella pan en plaats de pan op de warmtebron. Als het water in het midden van de pan blijft staan, staat de pan recht.)

Checklist voor de paella pan

  • Is de paella pan schoon, stofvrij en zijn eventuele roestplekken uit de paella pan verwijderd?
  • Past het formaat van de paella pan bij het aantal porties paella dat je gaan maken?
  • Past de paella pan op de warmtebron die je gaat gebruiken? Wordt de gehele paella pan verhit en wordt de warmte goed onder de pan verdeeld?
  • Staat de paella pan stevig en recht op de warmtebron?

Checklist overige zaken

  • Ligt al het kookgereedschap dat je nodig hebt binnen handbereik?
  • Staan de warmtebron en de paella pan buiten bereik van kinderen en/of huisdieren?
  • Zijn alle ingrediënten gewassen, gesneden en voorbereid zoals beschreven in het recept?
  • Staan alle ingrediënten binnen handbereik?
  • Draag je goed aansluitende en degelijke kleding die niet snel vlam kan vatten?
  • Heb je brandblusmiddelen in de buurt voor het geval er iets vlam vat? Bijvoorbeeld een emmer water, een brandblusser of blusdeken.

Voorbereiden van de ingrediënten

Naast het zoeken van een geschikte locatie en het klaarzetten van alle materialen, dienen ook de ingrediënten voorbereid te worden. De voorbereiding voor deze zwarte paella ziet er als volgt uit.

30 minuten van tevoren

Het mag uiteraard ook eerder, maar ongeveer een half uur voordat je daadwerkelijk met de paella gaat beginnen is het tijd om de ingrediënten voor deze zwarte paella zoveel mogelijk voor te bereiden. Uitgangspunt is namelijk dat je alles bij de hand en panklaar wilt hebben op het moment dat de paella pan eenmaal boven de warmtebron staat.

De ingrediënten van dit paella recept dienen als volgt voorbereid te worden:

Als de voorbereiding van alle ingrediënten klaar is, is het zaak om alles te verzamelen en, richting paella pan en warmtebron te verplaatsen. Zo heb je alles binnen handbereik en hoef je alleen nog maar de ingrediënten in de juiste volgorde aan de paella toe te voegen.

Zwarte Paella Recept – Kookinstructies

  1. Plaats de paella pan waterpas op de warmtebron.
  2. Zet de paella pan op middelhoog vuur en giet de olijfolie er in.
  3. Bak de garnalen met schaal even kort aan, strooi er wat zout over en haal ze weer uit de pan. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
  4. Doe de gepelde garnalen, inktvis, knoflook en peterselie in de paella pan en bak ongeveer twee minuten.
  5. Verplaats nu de ingrediënten naar de rand van de pan, strooi het paprikapoeder in het midden en voeg meteen daarna de geraspte tomaat toe.
  6. Meng alle ingrediënten weer door elkaar en bak enkele minuten tot het meeste vocht van de tomaat verdampt is.
  7. Strooi daarna de paella rijst in de pan en bak deze ongeveer één minuut mee, tot de rijst enigszins glazig begint te zien.
  8. Giet de zeevruchten bouillon (incl. inktvisinkt) erbij en zet het vuur hoog.
  9. Verdeel de ingrediënten gelijkmatig, zorg dat alle rijst bedekt is door het vocht en breng de paella aan de kook.
  10. Kook de paella vervolgens ongeveer acht minuten op hoog vuur.
  11. Na vijf minuten koken leg je de garnalen met schaal netjes in de paella pan.
  12. Na acht minuten koken, of als de eerste rijst bijna boven het vocht uitkomt zet je het vuur laag.
  13. Laat de paella nu nog eens ongeveer acht minuten op laag vuur koken, tot al het vocht verdampt is.
  14. Als je hoort dat de paella begint te bakken is al het vocht verdampt en is de paella klaar.
  15. Zet nu het vuur uit en laat de paella nog ongeveer vijf minuten rusten.

Zwarte Paella Recept – Video instructie

Wil jij zien deze prachtige zwarte paella graag zelf maken? In deze video van ons Youtube kanaal zie je stap voor stap hoe deze paella gemaakt wordt.

Meer paella recepten

Deze pagina delen

Reacties

Heb je vragen of opmerkingen over dit paella recept? Laat dan hieronder een reactie achter. Je ontvangt spoedig een antwoord van ons.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven