Home / Paella recepten / Paella met Kip Recept

Paella met kip recept

Dit Paella met Kip recept voor 10 personen toont erg veel overeenkomsten met dat van authentieke Paella Valenciana. Door het ontbreken van onder andere konijn als ingrediënt mag de term Paella Valenciana er niet opgeplakt worden en spreken we dus over Paella met kip.

Paella met kip Recept voor 4 personen Uitgelicht

Dit paella recept voor een ander aantal personen maken?

Het Paella met Kip recept hieronder is voor vier personen. Klik op de paella pannetjes als je dit paella recept voor een ander aantal personen wilt maken:

Paella recept voor 4 personen

Over het paella met kip recept

Het onderstaande recept voor paella met kip heeft heel erg veel weg van het echte authentieke paella recept, namelijk dat van Paella Valenciana.

Zo wordt de bouillon van beide paella recepten in de paella pan zelf getrokken en hebben beide recepten vlees en bonen als belangrijke basisingrediënten. Dit is anders dan bijvoorbeeld paella met zeevruchten of de gemengde paella mixta. Deze paella’s worden namelijk met aparte bouillon gemaakt.

Het verschil tussen paella met kip en Paella Valenciana zit hem vooral in de ingrediënten die gebruikt worden. Zo wordt voor paella met kip alleen kippenvlees gebruikt, terwijl de traditionele Paella Valenciana met kip én konijn gemaakt wordt.

Een tweede verschil zijn de bonen die gebruikt worden. Paella met kip kan namelijk prima met grote witte bonen, zoals limabonen, gemaakt worden, terwijl in Paella Valenciana zogenaamde garrofón bonen uit het Spaanse Valencia gebruikt worden.

Paella met Kip Recept

Aantal personen: 4

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 60 minuten
Totale tijd: 80 minuten

Categorie: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Calorieën: 707 per portie

Aanbevolen Kookgereedschap

Ingrediënten

*= Verkrijgbaar in onze WEBSHOP

Instructies

  1. Plaats de paella pan waterpas op de warmtebron.
  2. Zet de paella pan op middelhoog vuur en giet de olijfolie er in.
  3. Voeg het kippenvlees toe en bak dit tot het vlees een mooie goudbruine kleur heeft. Voeg wat zout toe.
  4. Doe de snijbonen en limabonen erbij en bak deze tot ze beginnen te verkleuren.
  5. Verplaats alle ingrediënten naar de rand van de paella pan en giet de geraspte tomaat in het midden.
  6. Bak de tomaat enkele minuten mee en meng daarna met de rest van de ingrediënten.
  7. Doe de saffraandraadjes (inclusief vocht) of het saffraanpoeder erbij en meng meteen met de rest van de ingrediënten.
  8. Voeg het water, de kleurstof voor paella en het hele takje rozemarijn toe.
  9. Zet het vuur hoog en breng de paella aan de kook. Meet even hoeveel vocht er nu in de pan zit, ongeveer de helft moet gaan verdampen.
  10. Kook de paella op hoog vuur zodat er een bouillon kan ontstaan. Voeg naar smaak nog wat zout toe.
  11. Als iets minder dan de helft van het vocht verdampt is (opnieuw meten) doe je de paella rijst erbij.
  12. Verdeel de paella rijst en de andere ingrediënten gelijkmatig over de paella pan.
  13. Zorg dat alle rijst bedekt is door het vocht en haal het stokje rozemarijn weer uit de pan.
  14. Breng de paella aan de kook en laat hem circa 8 minuten op hoog vuur koken.
  15. Als de eerste rijst bijna boven het vocht uitkomt zet je het vuur laag.
  16. Laat de paella nu nog eens ongeveer 8 minuten op laag vuur koken, tot al het vocht verdampt is.
  17. Als je hoort dat de paella begint te bakken is al het vocht verdampt.
  18. Zet nu het vuur uit en laat de paella nog ongeveer 5 minuten rusten.

Zo maak je Paella met Kip (VIDEO)

Aanbevolen producten voor dit paella met kip recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *