Paella met Kip Recept

Dit Paella met Kip recept toont flink wat overeenkomsten met dat van authentieke Paella Valenciana. Door het ontbreken van onder andere konijn als ingrediënt en het gebruik van vooraf bereide bouillon mag de term Paella Valenciana er echter niet opgeplakt worden. Daarentegen is dit paella recept minder foutgevoelig en staat de paella sneller op tafel.

Paella met kip recept voor 4 personen Uitgelicht

Paella met kip maken voor een ander aantal personen

Het paella met kip recept op deze pagina is voor 4 personen. Wil jij dit recept graag maken, maar dan voor een ander aantal personen? Klik dan hieronder op het gewenste aantal personen:

Paella recept voor 2 personen    Paella recept voor 6 personen    Paella recept voor 8 personen    Paella recept voor 10 personen

Over paella met kip

Paella met Kip Recept – Benodigdheden

Categorie: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Calorieën: 707 per portie

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale tijd: 60 minuten

Ingrediënten

Paella met Kip Recept – Gerelateerde producten

Wil jij dit paella recept zelf gaan maken? Dan komen de kookgereedschappen en ingrediënten hieronder hier wellicht goed bij van pas.

Aanbevolen kookgereedschap voor paella voor vier personen

Aanbevolen ingrediënten voor paella met kip

Met de ingrediënten hieronder maak je een goede start en kun je alvast een aantal belangrijke en lastig verkrijgbare ingrediënten van je boodschappenlijstje afstrepen.

Snelle Levering

Binnen 2 werkdagen verzonden

Verzending

Nederland en België vanaf € 3,95

Tevreden klanten

Klantbeoordeling van 9,4

Paella met Kip Recept – Voorbereidingen

Een goede voorbereiding is van essentieel belang bij het maken van paella. Als het vuur eenmaal aan staat is het belangrijk om de volledige aandacht op het koken te kunnen richten en niet op randzaken zoals te veel wind, een wiebelende paella pan, een lege gasfles of ingrediënten die nog in de koelkast blijken te liggen…

Voorbereiding van de locatie en materialen

Voordat je daadwerkelijk kunt beginnen met het koken van dit paella met kip recept is het belangrijk om een geschikte locatie te zoeken en ervoor te zorgen dat alle materialen in orde zijn en alvast klaar staan. De volgende checklists kunnen hier bij helpen:

Checklist voor de warmtebron

  • Zit er voldoende gas in de gasfles, heb je voldoende houtskool voor de BBQ in huis of heb je genoeg hout voor het houtvuur?
  • Is de warmtebron stevig genoeg om de paella pan te kunnen dragen en is deze goed gemonteerd?
  • Is, in het geval van een paella brander of gas barbecue, de gasfles goed aangesloten en staat de gasfles ver genoeg van de warmtebron af?
  • Staat de paella brander stevig en wiebelt deze niet?
  • Staat de warmtebron op een windvrije/beschutte plek?
  • Staat de warmtebron op een plek waar (vet)spetters geen kwaad kunnen?
  • Staat de paella brander zoveel mogelijk waterpas? (tip: giet wat water in de paella pan en plaats de pan op de warmtebron. Als het water in het midden van de pan blijft staan, staat de pan recht.)

Checklist voor de paella pan

  • Is de paella pan schoon, stofvrij en zijn eventuele roestplekken uit de paella pan verwijderd?
  • Past het formaat van de paella pan bij het aantal porties paella dat je gaan maken?
  • Past de paella pan op de warmtebron die je gaat gebruiken? Wordt de gehele paella pan verhit en wordt de warmte goed onder de pan verdeeld?
  • Staat de paella pan stevig en recht op de warmtebron?

Checklist overige zaken

  • Ligt al het kookgereedschap dat je nodig hebt binnen handbereik?
  • Staan de warmtebron en de paella pan buiten bereik van kinderen en/of huisdieren?
  • Zijn alle ingrediënten gewassen, gesneden en voorbereid zoals beschreven in het recept?
  • Staan alle ingrediënten binnen handbereik?
  • Draag je goed aansluitende en degelijke kleding die niet snel vlam kan vatten?
  • Heb je brandblusmiddelen in de buurt voor het geval er iets vlam vat? Bijvoorbeeld een emmer water, een brandblusser of blusdeken.

Voorbereiden van de ingrediënten

Naast het zoeken van een geschikte locatie en het klaarzetten van alle materialen, dienen ook de ingrediënten voorbereid te worden. De voorbereiding van dit recept voor paella met kip begint zelfs al een dag eerder.

24 uur van tevoren

De gedroogde garrofón bonen dienen ongeveer 24 uur voordat je daadwerkelijk paella gaat maken in ruim water gezet te worden. In deze tijd absorberen de bonen een hoop vocht, worden ze zachter en nemen ze ongeveer drie keer in volume toe.

Ben je vergeten om de bonen de dag van tevoren te weken? Dan kun je de bonen ook nog een aantal uren voordat je aan de paella gaat beginnen in een bak met ruim kokend water leggen. Het hete water zorgt ervoor dat de bonen snellen zacht worden, waardoor ze alsnog in de paella gebruikt kunnen worden.

In plaats van authentieke Valenciaanse garrofón bonen kun je eventueel ook limabonen gebruiken. Gedroogde limabonen dienen ook eerst 24 uur geweekt te worden. Gebruik je echter limabonen uit blik, dan kun je deze net voor de bouillon aan de paella toevoegen.

30 minuten van tevoren

Het mag uiteraard ook eerder, maar tenminste een half uur voordat je daadwerkelijk met de paella gaat beginnen is het tijd om de ingrediënten voor deze paella met kip zoveel mogelijk voor te bereiden. Uitgangspunt is namelijk dat je alles bij de hand en panklaar wilt hebben op het moment dat de paella pan eenmaal boven de warmtebron staat.

De ingrediënten van dit paella recept met kip dienen als volgt voorbereid te worden:

Als de voorbereiding van alle ingrediënten klaar is, is het zaak om alles te verzamelen en, samen met een lekker koud drankje voor jezelf, richting paella pan en warmtebron te verplaatsen. Zo heb je alles binnen handbereik en hoef je alleen nog maar de ingrediënten in de juiste volgorde aan de paella toe te voegen.

Paella met Kip Recept – Kookinstructies

  1. Plaats de paella pan waterpas op de warmtebron.
  2. Zet de paella pan op middelhoog vuur en giet de olijfolie er in.
  3. Voeg de kip toe en bak deze tot het vlees een mooie goudbruine kleur heeft. Voeg wat zout toe.
  4. Doe de snijbonen en garrofón bonen erbij en bak deze tot ze beginnen te verkleuren.
  5. Maak ruimte in het midden van de pan en strooi het paprikapoeder er in. Voeg direct daarna ook de geraspte tomaat toe en meng deze met het paprikapoeder.
  6. Bak de tomaat vervolgens enkele minuten in het midden van de pan en meng daarna met de rest van de ingrediënten.
  7. Als je het saffraanpoeder en de paella kleurstof niet in de bouillon hebt gedaan, voeg je deze nu toe.
  8. Giet meteen daarna ook de bouillon in de pan en zet het vuur hoog. Leg de rozemarijn in zijn geheel in de bouillon.
  9. Strooi nu de paella rijst in de pan en zorg dat je deze goed verdeeld en alle rijst onder het vocht verdwijnt.
  10. Breng de paella aan de kook en laat voor acht minuten koken op hoog vuur. Voeg naar smaak nog wat zout toe.
  11. Na acht minuten, of als de eerste rijst bijna boven het vocht uitkomt, zet je het vuur laag. Haal nu ook de rozemarijn weer uit de pan.
  12. Laat de paella nu nog eens ongeveer acht minuten op laag vuur koken, tot al het vocht verdampt is.
  13. Als je hoort dat de paella begint te bakken is al het vocht verdampt.
  14. Zet nu het vuur uit en laat de paella nog ongeveer vijf minuten rusten.

Paella met Kip Recept – Video instructie

Meer paella recepten

Deze pagina delen

Reacties

Heb je vragen of opmerkingen over dit paella recept? Laat dan hieronder een reactie achter. Je ontvangt spoedig een antwoord van ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven