Wil jij zelf graag en keer paella maken, maar kun je geen geschikt recept vinden? Wij hebben de meest populaire paella recepten voor je op een rijtje gezet!

Alle recepten die je hier vind zijn zoveel mogelijk gebaseerd op de originele en authentieke wijze waarop de paellas in regio Valencia gemaakt worden.


Inhoudsopgave


Paella Valenciana (Authentieke paella)

Paella Valenciana is dé authentieke paella. Van alle paella recepten is deze variant, met kip en konijn als belangrijke ingrediënten, ongetwijfeld het meest authentiek.

Het recept van Paella Valenciana is cultureel erfgoed van de regio Valencia. De paella mag uitsluitend de naam Paella Valenciana dragen als hij volgens het originele recept bereidt is.

Het recept dat wij voor je hebben is rechtstreeks afkomstig van Wikipaella. De stichting die ervoor heeft gezorgd dat de Paella Valenciana een beschermde status heeft gekregen.

Klik hier voor het Paella Valenciana recept

Paella de Marisco (Paella met schaal- en scheldieren)

Paella de Marisco met zeevruchten, schaal- en schelpdieren is, na Paella Valenciana, wellicht de meest gegeten variant van paella.

Door zijn kenmerkende uiterlijk met garnalen, langoustines en schelpen is het in ieder geval de meest bekende paella qua uitstraling en presentatie. Zo bekend zelfs dat veel mensen denken dat het recept van paella altijd schaal- en schelpdieren bevat.

Met de juiste ingrediënten en gereedschappen hoeft het maken van een heerlijke en zeer mooie Paella de Marisco helemaal niet moeilijk te zijn.

Klik Hier voor het Paella de Marisco recept.

Paella de Verduras (Paella met groenten)

Paella de Verduras, oftewel groente paella, is wellicht wat minder iconisch dan de Paella de Marisco en minder authentiek dan Paella Valencia, maar daardoor zeker niet minder smakelijk.

Deze, naar keuze vegetarische of zelfs veganistische variant, van paella kan met vele verschillende soorten groenten gemaakt worden. Ideaal om de ingrediënten van de paella op het seizoen af te stemmen dus.

Ga je zelf een Paella de Verduras maken voel je dan ook vrij om met verschillende groenten te experimenteren en deze naar eigen smaak te gebruiken.

Klik hier voor het Paella de Verduras recept.

Paella Mixta (Gemende paella)

Paella Mixta, ook wel Paella Alicantina genoemd, is de allemansvriend onder de paellas. Deze variant van paella bevat een combinatie van vlees, vis, schaal- en schelpdieren. Kortom, voor ieder wat wils!

Door de combinatie van vele verschillende soorten ingrediënten is deze paella niet alleen erg lekke. Hij laat zich ook nog eens zeer fraai presenteren.

Wil je weten hoe je deze paella zelf kunt maken?

Klik hier voor het Paella Mixta recept.

Paella de Pollo (Paella met kip)

Paella de Pollo, oftewel paella met kip is in veel landen een gangbare variant van paella. De ingrediënten van deze paella tonen erg veel overeenkomsten met die van de Paella Valenciana.

Omdat Paella de Pollo met alleen kip en zonder konijn wordt gemaakt, mag het label Paella Valenciana er niet op. Konijn is namelijk één van de tien geregistreerde basisingrediënten van Paella Valenciana en het gerecht mag alleen die naam krijgen als alle tien de ingrediënten erin verwerkt zijn.

Is konijnenvlees bij jou in de buurt lastig te krijgen, of hou je er gewoon niet van?

Klik hier voor het Paella de Pollo recept.


×

Winkelmand

Send this to a friend