Zwarte Paella recept voor 6 personen

Met dit Zwarte Paella recept voor 6 personen zet je een echte eyecatcher met een verrassend lekkere smaak op tafel. Zwarte Paella, oftewel ‘Arroz Negro’ een relatief eenvoudig te maken en erg lekkere paella variant met een fantastische presentatie.

Zwarte Paella Recept voor 6 personen Uitgelicht

Dit paella recept voor een ander aantal personen maken?

Het zwarte paella recept hieronder is voor zes personen. Klik op het gewenste aantal personen als je dit paella recept voor een ander gezelschap wilt maken:

Over het zwarte paella recept

De intens zwarte Arroz Negro paella is een zeer veel gegeten paella variant aan de Spaanse kust. Met ingrediënten als garnalen, inktvis en mosselen heeft deze paella op het eerste oog veel overeenkomsten met paella met zeevruchten.

Echter is er één ingrediënt dat deze opvallende paella een compleet ander uiterlijk geeft. Namelijk, inkt van de inktvis. Door het toevoegen van inktvisinkt, of een bouillon waarin inktvisinkt verwerkt is, krijgt de paella zijn intens zwarte kleur.

Zwart is meestal niet de meest aantrekkelijke kleur voor voedsel. Als je daar echter doorheen kunt kijken en dapper genoeg bent om dit paella recept zelf te maken, kom je al snel tot de conclusie dat er een zeer smakelijk gerecht achter schuil gaat.

Aanbevolen producten voor het bereiden van dit paella recept

Wil jij dit paella recept zelf gaan maken? Dan komen de volgende bijpassende producten en ingrediënten uit onze webshop hier wellicht goed bij van pas:

Zwarte Paella recept voor 6 personen

Aantal personen: 6

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 45 minuten

Categorie: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans

Aanbevolen Kookgereedschap

Ingrediënten

  • 150 ml extra vierge olijfolie
  • 6 rauwe gamba’s, in de schaal
  • 24 gepelde gamba’s
  • 450 g inktvis, in blokjes van ongeveer 2 cm
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 3 el. peterselie, fijngesneden
  • 3 tomaten, geraspt
  • 540 g paella rijst type Bomba, type Albufera of Redondo*
  • 1,7 L zwarte paella bouillon, of zeevruchten bouillon met inktvisinkt*
  • Zout

* Verkrijgbaar in onze webshop.

Instructies

  1. Plaats de paella pan waterpas op de warmtebron.
  2. Zet de paella pan op middelhoog vuur en giet de olijfolie er in.
  3. Bak de gamba’s met schaal even kort aan, strooi er wat zout over en haal ze weer uit de pan. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
  4. Doe de gepelde gamba’s, inktvis, knoflook en peterselie in de paella pan en bak ongeveer twee minuten.
  5. Voeg vervolgens de geraspte tomaat toe en bak ook deze zo’n twee minuten mee.
  6. Strooi daarna de paella rijst in de pan en bak deze mee, tot de rijst enigszins glazig begint te zien.
  7. Giet de bouillon erbij en zet het vuur hoog.
  8. Verdeel de ingrediënten gelijkmatig en breng de paella aan de kook.
  9. Kook de paella ongeveer 8 minuten op hoog vuur. Tot de bovenste rijst bijna boven het vocht uitkomt.
  10. Na 5 minuten koken leg je de gamba’s met schaal netjes in de paella pan.
  11. Als de eerste rijst bijna boven het vocht uitkomt zet je het vuur laag.
  12. Laat de paella nu nog eens ongeveer 8 minuten op laag vuur koken, tot al het vocht verdampt is.
  13. Als je hoort dat de paella begint te bakken is al het vocht verdampt.
  14. Zet nu het vuur uit en laat de paella nog ongeveer 5 minuten rusten.

Zo maak je dit Zwarte Paella recept

Wil jij zien deze prachtige zwarte paella graag zelf maken? In deze video van ons Youtube kanaal zie je stap voor stap hoe deze paella gemaakt wordt.

Andere paella recepten voor 6 personen

Gerelateerde producten voor dit paella recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top