Home / Paella recepten / Paella Mixta Recept

Paella Mixta Recept

De combinatie van vlees, vis en zeevruchten maakt dit Paella Mixta recept tot een zeer populair paella recept. Deze zeer goed gevulde en smaakvolle gemengde paella heeft voor ieder wat wils.

Paella Mixta recept

Paella Mixta maken voor een ander aantal personen maken

Het Paella Mixta recept op deze pagina is voor vier personen. Wil jij dit recept graag maken, maar dan voor een ander aantal personen? Klik dan hieronder op het gewenste aantal personen:

Paella recept voor 2 personen    Paella recept voor 6 personen    Paella recept voor 8 personen    Paella recept voor 10 personen

Over paella mixta

Paella is er in vele soorten en maten. De liefhebber van vlees zal een duidelijke voorkeur hebben voor authentieke Paella Valenciana, met kip en konijn, of de overheerlijke paella met kip. De liefhebber van schaaldieren, op zijn beurt, zal meer hebben met de iconische en prachtig mooie paella met zeevruchten.

De gemengde Paella Mixta, die wordt gemaakt met vlees, vis én zeevruchten, biedt in die zin het beste van twee werelden. Paella Mixta is niet alleen zeer rijkelijk gevuld met allerlei smaakvolle ingrediënten, maar ziet er ook nog eens fantastisch uit.

Met het onderstaande recept maak jij deze smaakvolle en mooie paella zelf en zet je een schitterend gerecht op tafel waar iedereen mee uit de voeten kan.

Paella Mixta Recept – Benodigdheden

Categorie: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale tijd: 60 minuten

Aanbevolen Kookgereedschap

Paella pan van 46 cm
Paella brander 30 cm
Spatel of schuimspaan
Kookschort
Theedoek

Ingrediënten

60 milliliter olijfolie
16 grote garnalen
400 gram kippendijen
200 gram inktvis
200 gram zeeduivelfilet
2 theelepels zoet paprikapoeder
2 tomaten
1 zakje of circa 20 saffraandraadjes
1 zakje paella kleurstof
400 gram bomba rijst
1,5 liter bouillon voor paella met zeevruchten
8 mosselen
Zout

= Verkrijgbaar in onze webshop of hieronder.

Paella Mixta Recept – Gerelateerde producten

Wil jij dit paella recept zelf gaan maken? Dan komen de volgende bijpassende producten en ingrediënten uit onze shop hier wellicht goed bij van pas:

Snelle verzending

Binnnen 48 uur verzonden

Authentieke producten

Geproduceerd en geteeld in Spanje

Uitgebreid assortiment

Alles voor paellas van 2 tot 10 personen

Paella Mixta Recept – Voorbereidingen

Een goede voorbereiding is van essentieel belang bij het maken van paella. Als het vuur eenmaal aan staat is het belangrijk om de volledige aandacht op het koken te kunnen richten en niet op randzaken zoals te veel wind, een wiebelende paella pan, een lege gasfles of ingrediënten die nog in de koelkast blijken te liggen…

Voorbereiding van de locatie en materialen

Voordat je daadwerkelijk kunt beginnen met het koken van dit gemengde Paella Mixta recept is het belangrijk om een geschikte locatie te zoeken en ervoor te zorgen dat alle materialen in orde zijn en alvast klaar staan. De volgende checklists kunnen hier bij helpen:

Checklist voor de warmtebron

  • Zit er voldoende gas in de gasfles, heb je voldoende houtskool voor de BBQ in huis of heb je genoeg hout voor het houtvuur?
  • Is de warmtebron stevig genoeg om de paella pan te kunnen dragen en is deze goed gemonteerd?
  • Is, in het geval van een paella brander of gas barbecue, de gasfles goed aangesloten en staat de gasfles ver genoeg van de warmtebron af?
  • Staat de paella brander stevig en wiebelt deze niet?
  • Staat de warmtebron op een windvrije/beschutte plek?
  • Staat de warmtebron op een plek waar (vet)spetters geen kwaad kunnen?
  • Staat de paella brander zoveel mogelijk waterpas? (tip: giet wat water in de paella pan en plaats de pan op de warmtebron. Als het water in het midden van de pan blijft staan, staat de pan recht.)

Checklist voor de paella pan

  • Is de paella pan schoon, stofvrij en zijn eventuele roestplekken uit de paella pan verwijderd?
  • Past het formaat van de paella pan bij het aantal porties paella dat je gaan maken?
  • Past de paella pan op de warmtebron die je gaat gebruiken? Wordt de gehele paella pan verhit en wordt de warmte goed onder de pan verdeeld?
  • Staat de paella pan stevig en recht op de warmtebron?

Checklist overige zaken

  • Ligt al het kookgereedschap dat je nodig hebt binnen handbereik?
  • Staan de warmtebron en de paella pan buiten bereik van kinderen en/of huisdieren?
  • Zijn alle ingrediënten gewassen, gesneden en voorbereid zoals beschreven in het recept?
  • Staan alle ingrediënten binnen handbereik?
  • Draag je goed aansluitende en degelijke kleding die niet snel vlam kan vatten?
  • Heb je brandblusmiddelen in de buurt voor het geval er iets vlam vat? Bijvoorbeeld een emmer water, een brandblusser of blusdeken.

Voorbereiden van de ingrediënten

Naast het zoeken van een geschikte locatie en het klaarzetten van alle materialen, dienen ook de ingrediënten voorbereid te worden. De voorbereiding van dit recept voor Paella Mixta beginnen ongeveer een half uur van tevoren.

30 minuten van tevoren

Het mag uiteraard ook eerder, maar tenminste een half uur voordat je daadwerkelijk met de paella gaat beginnen is het tijd om de overige ingrediënten voor dit Paella Mixta recept voor te bereiden. Uitgangspunt is namelijk dat je alles bij de hand en panklaar wilt hebben op het moment dat de paella pan eenmaal boven de warmtebron staat.

De ingrediënten voor dit paella recept dienen als volgt voorbereid te worden:

Olijfolie afmeten en apart zetten in een bakje.
Garnalen – afspoelen met koud water en driekwart van de garnalen pellen. De rest gaat met schaal en al in de paella.
Kippendijen – halveren.
Inktvis – afspoelen met koud water en in blokjes van circa twee bij twee centimeter of ringen van circa één centimeter breed snijden.
Zeeduivelfilet – in blokjes van ongeveer drie bij drie centimeter snijden.
Zoet paprikapoeder  afmeten en apart zetten in een bakje.
Tomaat – bovenkant eraf snijden en raspen met een grove rasp. Pulp in een bakje apart zetten.
Saffraandraadjes afmeten, eventueel fijn stampen met een vijzel, laten wellen in een klein scheutje heet water of aan de bouillon toevoegen.
Paella kleurstof afmeten en apart zetten in een bakje of in het zakje.
Zeevruchten bouillon afmeten en voorverwarmen in een aparte pan met deksel (niet laten koken/verdampen)
Bomba rijst afmeten en apart zetten in een droge bak.
Mosselen – afspoelen met koud water en met schelp en al apart leggen in een bakje.

Als de voorbereiding van de ingrediënten klaar is, is het zaak om alles te verzamelen en richting paella pan en warmtebron te verplaatsen. Zo heb je alles binnen handbereik en hoef je alleen nog maar de ingrediënten in de juiste volgorde aan de paella toe te voegen.

Paella Mixta Recept – Kookinstructies

  1. Plaats de paella pan waterpas op de warmtebron.
  2. Zet de paella pan op middelhoog vuur en giet de olijfolie er in.
  3. Bak de garnalen met schaal even kort aan, strooi er wat zout over en haal ze weer uit de pan. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
  4. Doe de kippendijen in de pan en bak deze goudbruin.
  5. Voeg de inktvis, zeeduivel en gepelde garnalen toe en bak voor ongeveer twee minuten.
  6. Maak ruimte in het midden van de pan en strooi het paprikapoeder er in. Voeg direct daarna ook de geraspte tomaat toe en meng deze met het paprikapoeder.
  7. Bak de tomaat vervolgens ongeveer twee minuten in het midden van de pan en meng daarna met de rest van de ingrediënten.
  8. Als je de saffraandraadjes en de paella kleurstof niet in de bouillon gedaan hebt, voeg je deze nu toe en meng je alles door elkaar.
  9. Strooi meteen daarna de paella rijst in de paella pan en bak deze één minuut, tot de rijst enigszins glazig begint te zien.
  10. Daarna giet je voorzichtig de zeevruchtenbouillon erbij en zet je het vuur hoog.
  11. Verdeel de ingrediënten over de paella pan, zorg dat alle rijst onder de bouillon verdwenen is en breng de paella aan de kook.
  12. Laat de paella ongeveer acht minuten op hoog vuur koken.
  13. Na vijf minuten koken leg je ook de garnalen met schaal en mosselen netjes in de paella pan.
  14. Na acht minuten koken, of als je ziet dat de eerste rijst bijna boven het vocht uitkomt, zet je het vuur laag.
  15. Laat de paella nu nog eens ongeveer acht minuten op laag vuur koken, tot al het vocht verdampt is.
  16. Als je hoort dat de paella begint te bakken is al het vocht verdampt en is de paella klaar.
  17. Zet nu het vuur uit en laat de paella nog ongeveer vijf minuten rusten.

Meer paella recepten

Shopping Cart