Home / Paella recepten / Zwarte Paella Recept ‘Arroz Negro’

Zwarte Paella Recept ‘Arroz Negro’

Zwarte Paella, oftewel ‘Arroz Negro’, wellicht dat je hem wel eens op tafel hebt zien staan in een paella restaurant in Spanje. Met zijn intens zwarte kleur ziet deze paella er op het eerste oog niet al te smakelijk uit, maar de aandacht trekt hij zeker.

Qua samenstelling heeft het zwarte paella recept nogal wat overeenkomsten met het paella met zeevruchten recept. Ook dit gerecht is namelijk op basis van zeevruchten en schaaldieren bouillon.

Vind jij het leuk om je gasten of familie te verrassen met een echte eyecatcher die ook nog eens verrassend lekker smaakt? Gebruik dan het onderstaande recept, het is makkelijker dan je denkt…

Dit paella recept voor een ander aantal personen maken?

Het Zwarte Paella recept hieronder is voor twee personen. Klik op de paella pannetjes als je dit paella recept voor een ander aantal personen wilt maken:

Paella recept voor 2 personen

Zwarte Paella Arroz Negro

Zwarte Paella Recept

Aantal personen: 4

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 45 minuten

Categorie: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans

Aanbevolen Kookgereedschap

In de tabel onder het recept zie je welk formaat paella pan geschikt is voor welk aantal personen.

Ingrediënten

*= Verkrijgbaar in onze webshop

Instructies

  1. Zorg dat de paella pan waterpas op de warmtebron staat.
  2. Verhit de paella pan en voeg de olijfolie toe.
  3. Doe de inktvisringen, gepelde gamba’s, knoflook en peterselie in de pan en roerbak het geheel een minuut of twee.
  4. Voeg de geraspte tomaat toe en bak ook deze ongeveer twee minuten mee.
  5. Strooi vervolgens de paella rijst in de paella pan en bak deze voor ongeveer 1 minuut zodat de rijst de smaken en vocht van de ingrediënten op kan nemen.
  6. Als de paella rijst enigszins glazig begint te zien kun je de Zwarte Paella Bouillon (goed schudden) toevoegen.
  7. Verdeel vervolgens de ingrediënten over de paella pan en breng het geheel aan de kook.
  8. Laat de paella circa 8 minuten op hoog vuur koken, tot de eerste rijstkorrels boven het vocht uit beginnen te komen.
  9. Proef tussendoor de bouillon even en voeg naar smaak zout toe.
  10. Vervolgens zet je het vuur laag en laat je de paella nog circa 8 minuten op laag vuur koken. ‘Steek’ ook meteen de mosselen in de rijst zodat deze mee kunnen garen.
  11. Als al het vocht uit de paella pan verdampt is en je hoort dat de paella begint te ‘bakken’, haal je de paella pan van het vuur of zet je het vuur uit.
  12. Laat de paella vervolgens nog een minuut of vijf rusten zodat ook het laatste vocht kan verdampen.

Serveertip! Zwarte paella is ook erg lekker als je er wat citroen overheen sprenkelt of als je er een schep Aioli bij serveert.

TIP! Gebruik een goede paella pan in het juiste formaat

Om het gewenste resultaat, in de vorm van een prachtige en overheerlijke Paella met Zeevruchten, te bereiken is het gebruik van een paella pan essentieel.

Het gebruik van het juiste formaat paella pan is zo belangrijk omdat de kwaliteit van de paella rechtstreeks afhangt van de kwaliteit van de gekookte paella rijst. Als de rijst niet helemaal gaar is, of juist té gaar gekookt is, is de paella mislukt.

Waarom is het formaat van de paella pan zo belangrijk?

Het gebruik van een goed formaat paella pan heeft drie grote voordelen:

  1. Je hebt voldoende ruimte in de pan om alle ingrediënten goed te kunnen bakken.
  2. De laag rijst in de paella pan blijft dun. Hierdoor kan de paella rijst beter de smaken uit de bouillon opnemen en kan overtollig vocht beter verdampen. De paella rijst krijgt zo zijn kenmerkende losse structuur.
  3. Je hebt voldoende ruimte om alle ingrediënten netjes over de paella te verdelen. Hierdoor presenteert de paella zich vele malen mooier. Het oog wil immers ook wat.

Welke maat paella pan kun je het beste kopen?

In de volgende tabel zie je het minimale en maximale aantal porties paella, afgezet tegen de maat paella pan. Al deze formaten paella pannen zijn te bestellen in onze eigen webshop. Wellicht helpt deze tabel je bij het bepalen van de maat paella pan die je het beste kunt kopen:

Formaat
paella pan
Aantal porties
minimaal
Aantal porties
maximaal
36 cm12
42 cm24
46 cm25
50 cm36
55 cm48
60 cm510

Gerelateerde producten uit onze shop

Volg ons op Social Media

Volg ons op Youtube Ontvang de Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *