Home / Vragen over Paella / Welke schelpen gaan er in de paella?

Welke schelpen gaan er in de paella?

In de eerste plaats is het goed om te weten dat in vele variantan van paella helemaal geen schelpen gebruikt worden. Vaak wordt paella namelijk niet met vis of schaaldieren, maar met vlees gemaakt. Ga je wel een paella met zeevruchten maken dan zijn mosselen de meest gebruikt schelpen.

Welke schelpen gaan er in paella

Naast mosselen worden vaak lokale soorten schelpen in de paella gebruikt. Men kijkt simpelweg welke producten er op dat moment voor handen zijn.

Als je in Nederland of België paella met schelpen gaat maken is het voor de hand liggend om mosselen en/of kokkels te gebruiken. Deze soorten schelpen zijn eenvoudig verkrijgbaar en betaalbaar.

Kijk bij het maken van paella met zeevruchten of andere paella varianten met vis, schaal- en of schelpdieren, welke producten op dat moment goed verkrijgbaar zijn en gebruik deze in de paella.

Zoals op vele plekken op deze website beschreven is paella een, van oorsprong, eenvoudig boerengerecht en heeft men de ingrediënen altijd aangepast aan het seizoen en de streek.

Twee zaken die echter wel belangrijk zijn bij het maken van goede paella zijn het gebruik van een paella pan in het juiste formaat en het gebruik van een goede kwaliteit echte paella rijst. Zonder deze producten is het nagenoeg onmogelijk om tot een goed eindresultaat te komen.

Winkelwagen