Welke rijst heb ik nodig voor paella?

Paella maak je met paella rijst, afkomstig uit de regio Valencia in Spanje. Bij voorkeur is deze paella rijst voorzien van een kwaliteitslabel met daarop de tekst: ARROS DE VALENCIA DENOMINACIO D’ORIGIN.

Koop je een rijst met dit label dan weet je dat het qua kwaliteit en authenticiteit wel goed zit.

Paella rijst uitgelicht

Er zijn twee bekende soorten paella rijst. De exclusieve Arroz Bomba en de meer gangbare Arroz Redondo.

Arroz Bomba is de meest exclusieve rijstsoort en wordt veel door chefs in restaurants gebruikt. Deze rijst is in staat om tot drie keer zijn gewicht in vocht te absorberen. Daardoor genereert hij erg veel volume en geeft hij de paella veel smaak.

Arroz Redondo is de meer gangbare rijstsoort en wordt op de verpakking vaak ook als Arroz Extra aangeduid. Het prijsniveau van Arroz Redondo ligt vaak wat lager dan dat van de luxe (en bekende) Arroz Bomba. Toch is Arroz Redondo de meest gebruikte soort paella rijst.

Wil jij meer weten van de specifieke kenmerken van de verschillende soorten paella rijst? Lees dan het artikel ‘paella rijst, welke soorten zijn er’.

Of zoek je een goede kwaliteit paella rijst om zelf paella te maken? Kijk dan in onze webshop, daar vind je zowel Bomba als Redondo rijst, rechtstreeks uit de rijstvelden van Valencia.

Populaire producten uit onze webshop

Volg ons via Social Media en de Nieuwsbrief

Volg ons op Youtube Ontvang de Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest