Paella rijst uitgelicht

Welke rijst heb ik nodig voor paella?

Paella maak je met paella rijst, afkomstig uit de regio Valencia in Spanje.

Bij voorkeur is deze paella rijst voorzien van een kwaliteitslabel met daarop de tekst: ARROS DE VALENCIA DENOMINACIO D’ORIGIN.

Koop je een rijst met dit label dan weet je dat het qua kwaliteit en authenticiteit wel goed zit.


Paella rijst banner webshop

Er zijn drie bekende soorten paella rijst. De exclusieve Arroz Bomba en de meer gangbare Arroz Senia en Arroz Bahia.

Arroz Bomba is de meest exclusieve rijstsoort en wordt veel door chefs in restaurants gebruikt. Deze rijst is in staat om tot drie keer zijn gewicht in vocht te absorberen. Daardoor genereert hij erg veel volume en geeft hij de paella veel smaak.

Arroz Senia en Arroz Bahia zijn de meer gangbare rijstsoorten en worden op de verpakking vaak als Arroz Extra aangeduid.

Deze rijstsoorten zijn prijstechnisch een stuk interessanter dan de duurdere Bomba.

Ook deze rijstsoorten zijn uitermate geschikt om een authentieke paella mee te maken.

In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten paella rijst.