Welke paella pan kan ik het beste kopen?

De paella pan, hij is er in vele soorten en maten. Het formaat is gekoppeld aan het aantal porties paella dat je erin wilt maken. Qua afmeting bevelen wij het volgende aan:

Het kan wat verwarrend zijn dat deze verhoudingen afwijken van de opgave van fabrikanten en (web)winkels.

De reden hiervan is dat een paella lekkerder is als de laag rijst niet al te dik is. Het vocht wordt hierdoor beter door de rijst opgenomen en er ontstaat een grotere laag krokante socarrat op de bodem van de pan.

Welke paella pan kan ik het beste kopen

De juiste paella pan op de juiste warmtebron

Naast het formaat dien je rekening te houden met de warmtebron. Niet elke pan is geschikt voor elke warmtebron.

Wil je paella maken op een houtvuur, op de barbecue of op een paella brander dan kun je met een stalen paella pan uit de voeten. Let wel op dat je deze pan niet in de vaatwasser stopt. Ook is het aan te raden om hem na ieder gebruik even aan de binnenkant in te vetten met olie. Anders gaat hij roesten.

Heb je een inductiekookplaat? Schaf dan een pan aan die geschikt is voor inductie.

Een stalen pan kan daar ook op, echter heb je een risico dat de bodem van de pan wat krom gaat trekken, zeker als je dezelfde pan ook op andere warmtebronnen gebruikt.

Wil jij paella in de oven gaan maken? Kies dan een geëmailleerde pan. Deze kan vaak tevens op gas en open vuur dus wat dat betreft een (bijna) alleskunner.

Winkelwagen