Welke kruiden heb ik nodig voor paella?

Een authentieke paella wordt uitsluitend gemaakt met een aantal saffraan draadjes. Vaak aangevuld met zoet paprika poeder (Pimenton dulce) en een takje rozemarijn. Meer dan deze kruiden heb je eigenlijk niet nodig. De bouillon creëert namelijk de meeste smaak!

Vanwege de hoge prijs en beperkte beschikbaarheid van saffraan zijn er tegenwoordig veel alternatieven in de handel.

Je hebt natuurlijke varianten kruidenmixen met daarin een extract van saffraan. Deze bevatten vaak ook andere smaakstoffen als gedroogde knoflook, paprikapoeder en rozemarijn. Als je deze toevoegingen gebruikt heb je verder geen saffraan, rozemarijn of pimenton meer nodig.

Ook zijn er minder natuurlijke producten in de handel. Deze bevatten een kleurstof met genaamd Tartrazine, ook wel bekend als E102. Tartrazine wordt vaak gebruikt in desserts en snoep. Het dus geen onbekende stof en iets wat we vaker binnenkrijgen. Aan de andere kant kan Tartrazine overgevoeligheid of hyperactiviteit opwekken.