Welke garnalen zijn geschikt voor paella?

De meest gebruikte garnalen voor paella zijn gamba’s. Deze heb je in verschillende soorten en maten dus pas dit vooral aan op je persoonlijke smaak.

Het is belangrijk om rauwe garnalen te gebruiken. De schaaldieren geven namelijk smaak aan de paella en dat lukt bijna niet met voorgekookte garnalen.

Welke garnalen zijn geschikt voor paella

Naast garnalen worden er ook vaak langoustines in de paella gedaan. Dit zijn kleine kreeftjes met langwerpige scharen (zie afbeelding). De combinatie van gamba’s, langoustines en mosselen geven de paella een fraai en bekend uiterlijk.

Als je paella met schaaldieren gaat maken, bak dan de schaaldieren helemaal in het begin even kort in de paella pan. Ze geven dan smaak af welke vervolgens weer door de paella rijst geabsorbeerd wordt.

Daarna kun je de schaaldieren apart leggen en toevoegen als je halverwege bent met het koken van de rijst. Doe je dit te vroeg dan worden de schaaldieren te gaar en zijn ze niet lekker meer.



Volg ons op social media:
Delen met een vriend