Home / Vragen over Paella / Welke bonen gaan er in paella?

Welke bonen gaan er in paella?

Hoezo, welke bonen gaan er in paella? Paella maak je toch met vis en zeevruchten? Dit is wat veel mensen denken op het moment dat ze deze vraag zien. Toch is het zo dat authentieke paella, ook wel Paella Valenciana genaamd, onder andere met bonen wordt gemaakt.

Welke bonen gaan er in paella

Een authentieke Paella Valenciana wordt gemaakt met Garrofon bonen en Bajoquetade ferraura, beide lokale bonensoorten uit de regio Valencia.

Garrofon zijn grote wittte bonen, met paars/bruine vlekken of stippen. Garrofon bonen zijn soms wel 3 tot 4 centimeter groot en vrij plat. Ze worden nagenoeg uitsluitend in de regio Valencia gekweekt en zijn zelfs daar vaak maar beperkt beschikbaar.

Buiten Valencia en in de iets minder traditionele paella restaurants worden de traditionele garrofon bonen vaak vervangen door limabonen. Deze zijn beter verkrijgbaar en vaak ook een stuk goedkoper.

Bajoqueta de ferraura zijn lange groene bonen. Qua uiterlijk lijken ze sprekend op de welbekende snijboon. ook bajoqueta de ferraura is een lokale bonensoort uit de regio Valencia en buiten die streek dus erg moeilijk verkrijgbaar. Deze bonen zijn prima te vervangen door reguliere snijbonen.

Winkelwagen