Paella Rijst

Waar kan ik paella rijst kopen?

Paella rijst is uiteraard een essentieel ingrediënt van paella. Echter is paella rijst kopen buiten Spanje niet altijd even eenvoudig.

Dit komt doordat de productie van paella rijst beperkt is en zich met name concentreert op het gebied rondom het meer van Albufera.

Losse structuur

Een goede paella bestaat uit een vrij dunne laag rijst, welke een losse structuur heeft. Je moet in principe de rijstkorrels afzonderlijk van elkaar kunnen eten.

Deze losse samenstelling van de paella rijst krijg je door het gebruik van het juiste formaat paella pan en de juiste rijstsoort.

Het formaat paella pan is van belang omdat je voldoende ruimte nodig hebt voor de verdamping van het vocht.

Een gedeelte van het vocht wordt door de paella rijst geabsorbeerd. De rest moet vervolgens kunnen verdampen. Dit lukt niet goed als de paella pan te klein is en helemaal vol zit met rijst.

Naast het formaat pan is het van belang dat de rijst de juiste eigenschappen heeft. Zou je bijvoorbeeld basmati, of sushirijst nemen, dan wordt je paella één grote kleffe bal van rijst.

Paella rijst plakt niet aan elkaar, maar heeft wel de eigenschap veel vocht te kunnen absorberen. Dit komt de smaak van de paella ten goede.

Paella rijst kopen

Ben jij op zoek naar goede paella rijst? Kijk dan op de verpakking of je ook echte Spaanse rijst hebt. Deze rijst dient, bij voorkeur, uit de regio Valencia te komen.

Als deze rijst ook nog een kwaliteitslabel van ‘Arros de Valencia’ heeft, zit je helemaal goed. Dit label krijgt de rijst namelijk alleen als hij conform specifieke richtlijnen geteeld is.

Op onze productenpagina vind je twee soorten paella rijst. Dit zijn ‘Arroz Bomba’ en ‘Arroz Extra’, beide voorzien van een kwaliteitskeurmerk.

Arroz Bomba is een exclusieve rijstsoort die veel door chefs in restaurants gebruikt wordt. Deze rijst heeft een zeer groot absorberend vermogen.

Arroz Extra is de meer gangbare rijstsoort en wordt het meest gebruikt om paella mee te maken. Prijstechnisch is deze rijstsoort ook interessanter.