Home / Vragen over Paella / Waar kan ik paella eten in Sevilla?

Waar kan ik paella eten in Sevilla?

Paella eten in Sevilla is niet makkelijk, maar het is zeker mogelijk! Vaak wordt gedacht dat paella een gerecht van heel Spanje is. Dit is echter niet het geval. Paella is ontstaan in de regio van Valencia, aan de oostkust van Spanje. Ook nu is het gerecht daar nog altijd mateloos populair en wordt het er veel gegeten.

Ga jij naar Sevilla en wil je daar van een paella genieten? Dan zal het een stuk lastiger zijn om een restaurant te vinden waar paella op de menukaart staat. Sevilla ligt in Andalusië en de lokale keuken daar is anders dan in Valencia en omgeving. Uiteraard zijn er producten zoals olijven, ‘patatas bravas’ en ‘pan con tomate’ die in beide steden gegeten worden. De accenten zijn echter heel verschillend. Ben jij in Sevilla en wil je toch graag een keer paella eten? Dan zijn onderstaande restaurants wellicht de beste optie.

Paella eten in Sevilla

Paella restaurants in Sevilla

La Paella Sevilla

Een echt restaurant kun je La Paella Sevilla niet noemen. Het is eigenlijk een snackbar waar paella verkocht wordt. Dagelijks bereidt men enkele verse paellas in grote pannen. Deze paellas worden in porties verkocht en kunnen ter plekke of thuis gegeten worden.

Laat je overigens vooral niet afschrikken door de opzet van La Paella Sevilla. De paella die ze maken is waarschijnlijk één van de beste die je in Sevilla kunt krijgen. La Paella Sevilla heeft twee vestigingen in Sevilla.

El 3 de Oro

Restaurant El 3 de Oro ligt in de Joodse wijk in Sevilla en direct naast de indrukwekkende tuinen van het Real Alcázar. El 3 de Oro is een traditioneel restaurant, met tevens een bar functie, wat reeds sinds 1917 bestaat.

Ook de menukaart van El 3 de Oro is traditioneel van opzet. Door de uitgebreide keuze van (seizoens-)gerechten biedt de kaart voor ieder wat wils. Op de menukaart staat ook een zestal rijstgerechten, waaronder Paella de Marisco en de zwarte Arroz Negro.

L’Albufera

Restaurant L’Albufera is vernoemd naar het zoetwatermeer van Albufera bij Valencia en doet zijn naam eer aan. Het restaurant heeft een chef uit Valencia en brengt daarmee de traditionele Valenciaanse keuken naar Sevilla.

Wil je restaurant L’Albufera bezoeken? Hou er dan rekening mee dat het aan de rand van de stad ligt. Vanuit de kathedraal van Sevilla is het ongeveer een uur lopen.

L’Albufera is een klein restaurant met een familiare sfeer en lage prijzen. Voor € 10,- per persoon eet je er al een paella voor vier personen. De menukaart bestaat uit circa 25 rijstgerechten. Deze kunnen vooraf besteld worden om mee naar huis te nemen of ter plekke opgegeten worden.

Winkelwagen