Home / Vragen over Paella / Waar kan ik paella eten in Barcelona?

Waar kan ik paella eten in Barcelona?

Alhoewel paella een gerecht is wat zijn oorsprong in de regio Valencia heeft, kun je natuurlijk ook paella eten in Barcelona. Hieronder vind je vijf restaurants in Barcelona waar men zich gespecialiseerd heeft in rijstgerechten en paella.

Wil jij graag een echte authentieke Paella Valenciana eten? Dan ga je deze in Barcelona waarschijnlijk niet vinden. De stad heeft geen enkel restaurant dat door Wikipaella, de stichting ter bescherming van authentieke paella, gecertificeerd is. In Barcelona heeft men veelal zijn eigen versie van het paella recept ontwikkeld, bijna altijd voorzien van vis of zeevruchten.

Paella eten in Barcelona

Paella Restaurants in Barcelona

Can Solé

Restaurant Can Solé ligt in de wijk La Barceloneta, tussen het strand en de jachthaven van Barcelona. Het restaurant bestaat sinds 1903 en richt zich op de klassieke mediterrane keuken.

Qua inrichting is Can Solé klassiek. Er staan net gedekte ronde tafels met witte tafelkleden en houten meubilair. De muren hangen vol met foto’s van bijzondere gasten die het restaurant in de loop der jaren bezocht hebben.

De menukaart bestaat voornamelijk uit gerechten met vis en zeevruchten. Men heeft een uitgebreid assortiment aan rijstgerechten.

Cherrif

Restaurant Cherrif ligt ook in de wijk La Barceloneta. Tussen het strand en de jachthaven van Barcelona. Cherrif is een vrij klein restaurant met een klassieke inrichting. Het restaurant bestaat sinds begin jaren zestig.

Het menu van Cherrif bestaat veelal uit gerechten met vis en zeevruchten. Op de menukaart staan meer dan 15 verschillende rijstgerechten, allen met vis, schaal- en/of schelpdieren.

Mana 75

Op de kop van de haven en naast het iconische W-Hotel ligt restaurant Mana 75. Mana 75 is een groot en open restaurant. Men heeft een open keuken met een lengte van maar liefst 20 meter. In deze keuken staan een hele rij paella branders waarop de rijstgerechten bereidt worden.

Mana 75 heeft een moderne inrichting met loungebanken, vrolijke stoffering en een aangenaam terras. Vanuit het restaurant is het 250 meter lopen naar het strand waardoor een stranddag en een uitgebreide lunch prima te combineren zijn.

De menukaart van Mana 75 bestaat uit een assortiment aan voorgerechten en salades. Deze kun je bestellen om samen te delen. Verder heeft men een kleine tien verschillende rijstgerechten. Met vis, vlees en vegetarisch.

Naast de rijstgerechten staan er ook nog enkele vis- en vleesgerechten op de kaart.

Can Majo

Wederom in de wijk La Barceloneta en op een steenworp afstand van de boulevard en het strand ligt restaurant Can Majo. Can Majo heeft een groot terras op een plein tegenover het restaurant. Vanuit het terras kijk je op het strand en de Middellandse Zee.

Het restaurant is in 1968 opgericht en heeft een keuken, gebaseerd op verse producten van de markt. Veelal bestaande uit verse vis, schaal- en schelpdieren.

Op de menukaart van Can Majo vind je voornamelijk gerechten met vis en zeevruchten. Zo ook het assortiment aan rijstgerechten. Dit zijn er ongeveer tien en bevatten, op één vegetarische versie na, allemaal vis en zeevruchten.

Elche

Op tien minuten wandelen vanaf La Rambla en aan de voet van Mont Juïc, ligt restaurant Elche. Dit restaurant is in 1959 opgericht en was het eerste restaurant in Barcelona dat zich gespecialiseerd had in paella en andere rijstgerechten.

Elche is een compact restaurant met een moderne inrichting. Voor de deur van het restaurant staan een paar tafeltjes op de stoep. Niet echt een terras, maar wel een mogelijkheid om buiten te kunnen zitten.

De menukaart van Elche is behoorlijk uitgebreid. Men heeft een ruim assortiment aan voorgerechten, welke in veel gevallen tevens als tapa te bestellen zijn. Daarnaast zijn er een tiental paellas en rijstgerechten en heeft men verschillende vis- en vleesgerechten.

Winkelwagen