Home / Vragen over Paella / Hoe maak je paella met kip?

Hoe maak je paella met kip?

Paella met kip, oftewel Paella de Pollo is een goed alternatief voor de originele Paella Valenciana. Zeker als je niet van konijn houdt of als je moeilijk aan konijnenvlees kunt komen. Ook paella met kip kun je op authentieke wijze bereiden, met dien verstande dat het gerecht de naam Paella Valenciana niet meer mag hebben.

Het recept van Paella Valenciana is namelijk beschermd en mag alleen worden gebruikt als het recept de 10 basisingrediënten, waaronder konijn, voor originele Paella Valenciana bevat.

Hoe maak je paella met kip

Het juiste gereedschap

Als je paella met kip gaat maken en dit zoveel mogelijk op authentieke wijze wilt doen, begint het bij het gebruik van het juiste materiaal. Te beginnen bij een goede paella pan in het juiste formaat.

De juiste maat paella pan is een essentieel onderdeel in het bereiden van een goede paella. De reden hiervan zit hem in het feit dat de rijstlaag in een goede paella vrij dun is en de rijst enigszins droog en zelfs wat knapperig is geworden.

Dit knapperige korstje aan de bodem van de paella pan wordt in het Valenciaans “Socarrat” genoemd. Socarrat geeft een paella flink wat extra smaak.

Via deze link kom je op een pagina waar we het formaat paella pan afgezet hebben tegen het aantal personen/porties. Veel fabrikanten en winkels hanteren een andere verhouding waardoor je het risico loopt dat je een te kleine pan aanschaft. Let hier dus goed op bij het kopen van een paella pan.

Paella met kip op authentieke wijze

Zoals gezegd is het prima mogelijk om een paella met kip op authentieke wijze te bereiden. Met uitzondering van konijn en de lokale Valenciaanse bonen, komen de ingrediënten exact overeen met die van Paella Valenciana.

Ook de bereidwijze is nagenoeg gelijk. Net als bij Paella Valenciana maak je een paella met kip in zijn geheel in de paella pan en trek je de bouillon van de ingrediënten in de pan.

Wil jij zelf deze lekkere en eenvoudig te bereiden variant van paella maken? Kijk dan voor het Paella met kip recept op de receptenpagina.

Winkelwagen