Home / Vragen over Paella / Hoe lang kun je paella bewaren?

Hoe lang kun je paella bewaren?

Heb je een lekkere verse paella gemaakt, maar is er nog wat paella overgebleven dat je wilt bewaren? Bewaar deze dan afgedekt in de koelkast of stop het in de vriezer.

Hoe lang kun je paella bewaren

Paella bewaren

Heb je na het eten van paella één of meerdere porties over. Gooi deze dan vooral niet weg. Dat is zonde van al het werk dat je in de bereiding van de paella hebt gestoken. Paella kun je prima enkele dagen bewaren en in de vriezer zelfs enkele maanden.

Doe de portie die je overgehouden hebt in een afgesloten bakje of af dek het af met vershoudfolie of aluminiumfolie. Zet hem daarna in de koelkast.

In de koelkast kun je de paella één tot twee dagen bewaren. Langer is niet aan te bevelen aangezien het niet in een luchtdichte of beschermende verpakking zit.

Wil je de paella toch nog langer bewaren vries de overgebleven portie dan in. Je kunt hem dan enkele maanden in de vriezer bewaren.

Het beste is uiteraard om precies genoeg paella te maken zodat er niks overblijft. Vers bereidt en in de paella pan is het toch het allerlekkerst.

Paella opwarmen

Wil je de paella die je bewaart hebt weer op gaan warmen? Verwarm de paella dan niet in de magnetron, maar in een koekenpan met een scheut olie. Hier lees je uitgebreider hoe je paella na het bewaren het beste kunt opwarmen.

Winkelwagen