Home / Paella recepten / Vegetarische Paella recept voor 8 personen

Vegetarische Paella recept voor 8 personen

Dit vegetarische paella recept voor 8 personen, kun je voor een groot deel volgens je eigen recept maken. Om tot een goed resultaat te komen is het wel belangrijk om de ingrediënten in de juiste volgorde en op de juiste wijze te bereiden.

Qua ingrediënten zelf heb je de vrije hand. Gebruik vooral de groenten die jij lekker vindt en verwerk deze in de paella.

Vegetarische Paella Recept voor 8 personen Uitgelicht

Dit paella recept voor een ander aantal personen maken?

Het Vegetarische Paella recept hieronder is voor acht personen. Klik op de paella pannetjes als je dit paella recept voor een ander aantal personen wilt maken:

Paella recept voor 2 personen Paella recept voor 4 personen Paella recept voor 8 personen

Vegetarische Paella recept voor 8 personen

Aantal personen: 8

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale tijd: 60 minuten

Categorie: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans

Aanbevolen Kookgereedschap

Ingrediënten

  • 200 milliliter Extra Vierge Olijfolie*
  • 200 gram groene paprika, in stukken van ongeveer 2 cm
  • 200 gram rode paprika, in stukken van ongeveer 2 cm
  • 200 gram wortel, in plakken van ongeveer 0,5 cm
  • 200 gram bloemkool, in roosjes van ongeveer 3 cm
  • 200 gram aubergine, in blokjes van ongeveer 2 cm
  • 200 gram courgette, in blokjes van ongeveer 2 cm
  • 400 gram limabonen, uit blik of geweld en 15 minuten voorgekookt
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 4 tomaten, geraspt
  • Ca. 40 saffraandraadjes*, geweld in heet water of aan de bouillon toegevoegd. Of 2 zakjes saffraanpoeder*
  • 2 zakjes kleurstof voor paella*
  • 720 gram paella rijst van het type Bomba rijst*, type Redondo rijst* of type Albufera rijst*
  • 2,2 liter goede kwaliteit groentebouillon
  • Zout

*= Verkrijgbaar in onze WEBSHOP

Instructies

  1. Plaats de paella pan waterpas op de warmtebron.
  2. Zet de paella pan op middelhoog vuur en giet de olijfolie er in.
  3. Doe de paprika, wortel, bloemkool, courgette, aubergine en limabonen in de pan en bak ongeveer 2 minuten. Voeg wat zout toe.
  4. Voeg de fijngesneden knoflook en geraspte tomaat toe en bak ook deze ca. 2 minuten.
  5. Als je de saffraandraadjes of saffraanpoeder niet in de bouillon hebt gedaan, voeg je deze nu toe.
  6. Daarna kan ook meteen de kleurstof voor paella erbij. Meng met de rest van de ingrediënten.
  7. Strooi meteen daarna de paella rijst in de pan en bak deze mee, tot de rijst enigszins glazig begint te zien.
  8. Giet nu de groentebouillon erbij en zet het vuur hoog.
  9. Verdeel de ingrediënten gelijkmatig en breng de paella aan de kook.
  10. Kook de paella ongeveer 8 minuten op hoog vuur, tot de bovenste rijst bijna boven het vocht uitkomt.
  11. Als de eerste rijst bijna boven het vocht uitkomt zet je het vuur laag.
  12. Laat de paella nu nog eens ongeveer 8 minuten op laag vuur koken, tot al het vocht verdampt is.
  13. Als je hoort dat de paella begint te bakken is al het vocht verdampt.
  14. Zet nu het vuur uit en laat de paella nog ongeveer 5 minuten rusten.

Aanbevolen producten voor dit vegetarische paella recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *