Paella Valenciana Recept voor 10 personen

Dit Paella Valenciana recept voor 10 personen wordt gezien als hét authentieke paella recept. Wil jij dit fantastische paella recept zelf maken en zelf de verrukkelijke smaak van een echte authentieke paella ervaren? Gebruik dan dit originele Paella Valenciana recept.

Paella Valenciana Recept voor 10 personen Uitgelicht

Dit paella recept voor een ander aantal personen maken?

Het Paella Valenciana recept hieronder is voor tien personen. Klik op het gewenste aantal personen als je dit paella recept voor een ander gezelschap wilt maken:

Over het Paella Valenciana Recept

Hét authentieke en originele paella recept uit Valencia. Dat is de beste omschrijving die je aan dit paella recept kunt geven.

Paella Valenciana heeft zijn oorsprong en ontwikkeling in de regio Valencia, aan de oostkust van Spanje. Het was in die regio waar vele honderden jaren geleden de eerste vormen van paella ontstonden. Door de eeuwen heeft heeft het paella recept voor Paella Valenciana zich ontwikkeld tot het recept wat tegenwoordig kennen.

Paella Valenciana is de enige paella met een beschermde status. Dit betekent dat Paella Valenciana alleen zo mag heten als deze gemaakt is met set aan vaste ingrediënten. Al dan niet aangevuld met enkele ingrediënten naar persoonlijke smaak.

Dit is anders dan bij andere bekende paella recepten zoals paella met zeevruchten of de gemengde paella mixta. Deze paella recepten bevatten vaak een vaste reeks aan ingrediënten, maar mogen, in principe, naar eigen invulling gemaakt worden.

Aanbevolen producten voor het bereiden van dit paella recept

Wil jij dit paella recept zelf gaan maken? Dan komen de volgende bijpassende producten en ingrediënten uit onze webshop hier wellicht goed bij van pas:

Paella Valenciana Recept voor 10 personen

Aantal personen: 10

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 60 minuten
Totale tijd: 80 minuten

Categorie: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Calorieën: 606 per portie

Aanbevolen Kookgereedschap

Ingrediënten

* Verkrijgbaar in onze webshop.

Instructies

  1. Plaats de paella pan waterpas op de warmtebron.
  2. Zet de paella pan op middelhoog vuur en giet de olijfolie er in.
  3. Voeg het kippen- en konijnenvlees toe en bak dit tot het vlees een mooie goudbruine kleur heeft. Voeg wat zout toe.
  4. Doe de snijbonen en garrofón erbij en bak deze tot ze beginnen te verkleuren.
  5. Verplaats alle ingrediënten naar de rand van de paella pan en giet de geraspte tomaat in het midden.
  6. Bak de tomaat enkele minuten mee en meng daarna met de rest van de ingrediënten.
  7. Doe de saffraandraadjes (inclusief vocht) of het saffraanpoeder erbij en meng meteen met de rest van de ingrediënten.
  8. Voeg het water, de kleurstof voor paella en het hele takje rozemarijn toe.
  9. Zet het vuur hoog en breng de paella aan de kook. Meet even hoeveel vocht er nu in de pan zit, ongeveer de helft moet gaan verdampen.
  10. Kook de paella op hoog vuur zodat er een bouillon kan ontstaan. Voeg naar smaak nog wat zout toe.
  11. Als iets minder dan de helft van het vocht verdampt is (opnieuw meten) doe je de paella rijst erbij.
  12. Verdeel de paella rijst en de andere ingrediënten gelijkmatig over de paella pan.
  13. Zorg dat alle rijst bedekt is door het vocht en haal het stokje rozemarijn weer uit de pan.
  14. Breng de paella aan de kook en laat hem circa 8 minuten op hoog vuur koken.
  15. Als de eerste rijst bijna boven het vocht uitkomt zet je het vuur laag.
  16. Laat de paella nu nog eens ongeveer 8 minuten op laag vuur koken, tot al het vocht verdampt is.
  17. Als je hoort dat de paella begint te bakken is al het vocht verdampt.
  18. Zet nu het vuur uit en laat de paella nog ongeveer 5 minuten rusten.

Zo maak je dit Paella Valenciana recept

Wil jij deze echte authentieke Paella Valenciana graag zelf maken? In deze video van ons Youtube kanaal zie je stap voor stap hoe deze paella gemaakt wordt.

Andere paella recepten voor tien personen

Gerelateerde producten voor dit paella recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top