Paella Mixta recept voor 4 personen

De combinatie van vlees, vis en zeevruchten maakt dit Paella Mixta recept voor 4 personen een zeer populair paella recept. Deze zeer smaakvolle en mooie gemengde paella heeft voor ieder wat wils.

Paella Mixta Recept voor 4 personen Uitgelicht

Dit paella recept voor een ander aantal personen maken?

Het paella mixta recept hieronder is voor vier personen. Klik op het gewenste aantal personen als je dit paella recept voor een ander gezelschap wilt maken:

Over het paella mixta recept

Paella is er in vele soorten en maten. De liefhebber van vlees zal een duidelijke voorkeur hebben voor authentieke Paella Valenciana, met kip en konijn, of de overheerlijke paella met kip. De liefhebber van schaaldieren, op zijn beurt, zal meer hebben met de iconische en prachtig mooie paella met zeevruchten.

De gemengde Paella Mixta, die wordt gemaakt met vlees, vis én zeevruchten, biedt in die zin het beste van twee werelden. Paella Mixta is niet alleen zeer rijkelijk gevuld met allerlei smaakvolle ingrediënten, maar ziet er ook nog eens fantastisch uit.

Met het onderstaande recept maak jij deze smaakvolle en mooie paella zelf en zet je een schitterend gerecht op tafel waar iedereen mee uit de voeten kan.

Aanbevolen producten voor het bereiden van dit paella recept

Wil jij dit paella recept zelf gaan maken? Dan komen de volgende bijpassende producten en ingrediënten uit onze webshop hier wellicht goed bij van pas:

Paella Mixta recept voor 4 personen

Aantal personen: 4

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale tijd: 60 minuten

Categorie: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans

Aanbevolen Kookgereedschap

Ingrediënten

  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 4 grote rauwe gamba’s met schaal
  • 400 g kip, in stukken van ongeveer 5 cm
  • 200 g inktvis, in blokjes of ringen gesneden
  • 200 g gepelde gamba’s
  • 200 g zeeduivel, in stukken van ongeveer 4 cm
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 tomaten, geraspt
  • ca. 20 saffraandraadjes of 1 zakje saffraanpoeder, geweld in heet water of aan de bouillon toegevoegd*
  • 1 zakje kleurstof voor paella*
  • 360 g paella rijst, type Bomba, type Albufera of Redondo*
  • 1 L zeevruchten bouillon*
  • 8 mosselen
  • Zout

* Verkrijgbaar in onze webshop.

Instructies

  1. Plaats de paella pan waterpas op de warmtebron.
  2. Zet de paella pan op middelhoog vuur en giet de olijfolie er in.
  3. Bak de gamba’s met schaal even kort aan, strooi er wat zout over en haal ze weer uit de pan. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
  4. Doe de kip in de pan en bak deze goudbruin.
  5. Voeg de inktvis, gepelde gamba’s en zeeduivel toe en bak voor ongeveer 1 minuut.
  6. Daarna voeg je de fijngesneden knoflook en geraspte tomaat toe en bak je ook deze enkele minuten mee.
  7. Als je de saffraandraadjes of het saffraanpoeder niet in de bouillon gedaan hebt, voeg je deze nu toe.
  8. Daarna kan ook meteen de kleurstof voor paella erbij. Meng meteen met de rest van de ingrediënten.
  9. Strooi meteen daarna de paella rijst in de paella pan en bak deze mee, tot de rijst enigszins glazig begint te zien.
  10. Als de rijst enigszins glazig ziet, giet je de schaaldierenbouillon erbij en zet je het vuur hoog.
  11. Verdeel de ingrediënten over de paella pan en breng het geheel aan de kook.
  12. Laat de paella ongeveer 8 minuten op hoog vuur koken. Tot de bovenste rijst bijna boven het vocht uitkomt.
  13. Na 5 minuten koken leg je de gamba’s met schaal en mosselen netjes in de paella pan.
  14. Als de eerste rijst bijna boven het vocht uitkomt zet je het vuur laag.
  15. Laat de paella nu nog eens ongeveer 8 minuten op laag vuur koken, tot al het vocht verdampt is.
  16. Als je hoort dat de paella begint te bakken is al het vocht verdampt.
  17. Zet nu het vuur uit en laat de paella nog ongeveer 5 minuten rusten.

Andere paella recepten voor 4 personen

Gerelateerde producten voor dit paella recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top