Home / Paella recepten / Paella Mixta recept voor 4 personen

Paella Mixta recept voor 4 personen

De combinatie van vlees, vis en zeevruchten maakt dit Paella Mixta recept voor 4 personen een zeer populair paella recept. Deze zeer smaakvolle en mooie paella variant heeft voor ieder wat wils.

Dit paella recept voor een ander aantal personen maken?

Het Paella Mixta recept hieronder is voor vier personen. Klik op de paella pannetjes als je dit paella recept voor een ander aantal personen wilt maken:

Paella Mixta recept

Paella Mixta recept voor 4 personen

Aantal personen: 4

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale tijd: 60 minuten

Categorie: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans

Aanbevolen Kookgereedschap

  • Paella pan met een doorsnee van 46 of 50 cm.
  • Paella brander incl. onderstel.
  • Gasdrukregelaar.
  • Gasfles.
  • Schuimspaan of houten of kunststof lepel met lange steel.
  • Keukendoek of theedoek.
  • Keukenschort.

Verderop op deze pagina zie je een opsomming van alle aanbevolen gereedschappen en ingrediënten voor deze paella. Je kunt de artikelen van daaruit direct in de winkelmand plaatsen en bestellen in onze webshop.

Ingrediënten

  • 360 gram paella rijst van goede kwaliteit, type Bomba, type Redondo of Albufera.
  • 400 gram kip (bijv. drumsticks en kippedijen)
  • 4 grote rauwe gamba’s, in de schaal.
  • 200 gram, gepelde gamba’s.
  • 200 gram inktvis, in blokjes of ringen gesneden.
  • 8 mosselen.
  • 200 gram zeeduivelfilet, in stukken van onegeveer 3×3 cm.
  • 2 tomaten, geraspt.
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden.
  • Ongeveer 20 saffraandraadjes, geweld in heet water of aan de bouillon toegevoegd. Of 1 zakje saffraanpoeder.
  • 1 zakje kleurstof voor paella.
  • 1 liter goede kwaliteit schaaldierenbouillon.
  • 100 milliliter Extra Vierge Olijfolie.
  • Zout, naar smaak.

Instructies

  1. Zorg dat de paella pan waterpas op de warmtebron staat.
  2. Zet de paella pan op middelhoog vuur en giet de olijfolie er in.
  3. Bak de gamba’s met schaal even kort aan, strooi er wat zout over en haal ze weer uit de pan. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te worden.
  4. Doe de kip in de pan en bak deze goudbruin.
  5. Voeg de inktvis, gepelde gamba’s en zeeduivel toe en bak het geheel een minuut of twee op middelhoog vuur.
  6. Daarna voe je de fijngesneden knoflook en tomaat toe en bak je ook deze enkele minuten mee.
  7. Voeg de geraspte tomaat toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee.
  8. Als je de saffraandraadjes of het saffraanpoeder niet in de bouillon gedaan hebt kun je dit nu toevoegen en meteen met de rest mengen.
  9. Daarna kan ook de kleurstof voor paella erbij en meteen gemengd worden.
  10. Strooi vervolgens de paella rijst in de paella pan en bak deze tot de rijst enigszins glazig begint te zien.
  11. Als de rijst enigszins glazig ziet, giet je de schaaldierenbouillon erbij en zet je het vuur hoog.
  12. Verdeel de ingrediënten over de paella pan en breng het geheel aan de kook.
  13. Laat de paella ongeveer 8 minuten op hoog vuur koken.
  14. Voeg na een minuut of 5 koken de gamba’s met schaal en de mosselen toe. Leg ze in één keer goed neer zodat ze mooi gepresenteerd worden.
  15. Als, na een minuut of 8, de eerste rijst bijna boven het vocht uitkomt zet je het vuur laag.
  16. Laat de paella nu op laag vuur zachtjes koken tot al het vocht verdampt is. Ook dit duurt meestal zo’n 8 minuten.
  17. Als al het vocht uit de paella pan verdampt is en je hoort dat de paella begint te ‘bakken’, haal je de paella pan van het vuur of zet je het vuur uit.
  18. Laat de paella een paar minuten rusten zodat ook het laatste vocht kan verdampen.

Eet smakelijk!

Aanbevolen producten voor deze paella

Volg ons op Social Media

Volg ons op Youtube Ontvang de Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *