Home / Paella recepten / Paella met Zeevruchten recept voor 2 personen

Paella met Zeevruchten recept voor 2 personen

Het Paella met Zeevruchten recept, in het Spaans Paella de Marisco genaamd, is een zeer populaire paella variant. Paella met zeevruchten is, door zijn karakteristieke uiterlijk met garnalen, langoustines en mosselen, absoluut de meest bekende paella op het gebied van uiterlijk en presentatie.

Zo bekend zelf dat veel mensen denken dat paella altijd met zeevruchten gemaakt wordt…

Dit paella recept voor een ander aantal personen maken?

Het Paella met Zeevruchten recept hieronder is voor twee personen. Klik op de paella pannetjes als je dit paella recept voor een ander aantal personen wilt maken:

Zo maak je dit Paella met Zeevruchten recept (VIDEO)

Paella met Zeevruchten Recept voor 2 personen

Aantal personen: 2

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale tijd: 60 minuten

Categorie: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Calorieën: 441 per portie

Aanbevolen Kookgereedschap

  • Paella pan met een doorsnee van 36 of 42 cm.
  • Schuimspaan of houten of kunststof lepel met lange steel.
  • Keukendoek of theedoek.
  • Keukenschort.

Verderop op deze pagina zie je een opsomming van alle aanbevolen gereedschappen en ingrediënten voor deze paella. Je kunt de artikelen van daaruit direct in de winkelmand plaatsen en bestellen in onze webshop.

Ingrediënten

  • 180 gram paella rijst van goede kwaliteit, type Bomba, type Redondo of Albufera.
  • 2 rauwe gamba’s, in de schaal.
  • 4 rauwe gamba’s, gepeld.
  • 2 langoustines, in de schaal.
  • 4 mosselen.
  • 100 gram inktvis, in blokjes of in ringen.
  • Ongeveer 10 saffraandraadjes, geweld in heet water of aan de bouillon toegevoegd. Of 1 zakje saffraanpoeder.
  • 1 zakje kleurstof voor paella.
  • 0,5 rode paprika, half in reepjes en half in blokjes gesneden.
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden.
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden.
  • 500 milliliter goede kwaliteit schaaldierenbouillon.
  • 1 tomaat, geraspt.
  • 50 milliliter Extra Vierge Olijfolie.
  • Zout, naar smaak.

Instructies

  1. Zorg dat de paella pan waterpas op de warmtebron staat.
  2. Zet de paella pan op middelhoog vuur en giet de olijfolie er in.
  3. Bak de langoustines en gamba’s met schaal even kort aan, strooi er wat zout over en haal ze weer uit de pan. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te worden.
  4. Doe de inktvisringen, gepelde gamba’s, knoflook, paprika blokjes en peterselie in de pan en roerbak het geheel voor ongeveer 1 minuut.
  5. Voeg de geraspte tomaat toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee.
  6. Als je de saffraandraadjes of het saffraanpoeder niet in de bouillon gedaan hebt kun je dit nu toevoegen en meteen met de rest mengen.
  7. Daarna kan ook de kleurstof voor paella erbij en meteen gemengd worden.
  8. Strooi vervolgens de paella rijst in de paella pan en bak deze tot de rijst enigszins glazig begint te zien.
  9. Als de rijst enigszins glazig ziet, giet je de schaaldierenbouillon erbij en zet je het vuur hoog.
  10. Verdeel de ingrediënten over de paella pan en breng het geheel aan de kook.
  11. Laat de paella ongeveer 8 minuten op hoog vuur koken.
  12. Voeg na een minuut of 5 koken de langoustines, gamba’s, mosselen en reepjes paprika toe. Leg ze in één keer goed neer zodat ze mooi gepresenteerd worden.
  13. Als, na een minuut of 8, de eerste rijst bijna boven het vocht uitkomt zet je het vuur laag.
  14. Laat de paella nu op laag vuur zachtjes koken tot al het vocht verdampt is. Ook dit duurt meestal zo’n 8 minuten.
  15. Als al het vocht uit de paella pan verdampt is en je hoort dat de paella begint te ‘bakken’, haal je de paella pan van het vuur of zet je het vuur uit.
  16. Laat de paella een paar minuten rusten zodat ook het laatste vocht kan verdampen.

Eet smakelijk!

Aanbevolen producten voor deze paella

Volg ons op Social Media

Volg ons op Youtube Ontvang de Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram Volg ons op Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *