Paella met Kip Recept voor 10 personen

Dit Paella met Kip recept voor 10 personen toont erg veel overeenkomsten met dat van authentieke Paella Valenciana. Door het ontbreken van onder andere konijn als ingrediënt mag de term Paella Valenciana er niet opgeplakt worden en spreken we dus over Paella met kip.

Paella met kip recept voor 10 personen Uitgelicht

Dit paella recept voor een ander aantal personen maken?

Het paella met kip recept hieronder is voor tien personen. Klik op het gewenste aantal personen als je dit paella recept voor een ander gezelschap wilt maken:

Over het paella met kip recept

Het onderstaande recept voor paella met kip is op twee manieren te maken. De eerste manier is de meest authentieke bereidwijze en lijkt erg veel op de manier waarop authentieke Paella Valenciana gemaakt wordt. Bij deze manier van bereiden wordt de bouillon in de paella pan zelf getrokken, gebruikmakend van de ingrediënten die al in de paella pan zitten.

De tweede wijze van bereiden van dit paella recept is minder ambachtelijk en authentiek, maar daarentegen wel eenvoudiger en sneller. Bij deze bereiding wordt de bouillon namelijk niet in de paella pan gemaakt, maar wordt er gebruik gemaakt van kant en klare paella bouillon. Deze bereidwijze komt onder andere overeen met die van Paella met Zeevruchten en de gemengde Paella Mixta.

Aanbevolen producten voor het bereiden van dit paella recept

Wil jij dit paella recept zelf gaan maken? Dan komen de volgende bijpassende producten en ingrediënten uit onze webshop hier wellicht goed bij van pas:

Paella met kip recept voor 10 personen (authentieke wijze)

Aantal personen: 10

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 60 minuten
Totale tijd: 80 minuten

Categorie: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Calorieën: 707 per portie

Aanbevolen Kookgereedschap

Ingrediënten

* Verkrijgbaar in onze webshop.

Instructies

  1. Plaats de paella pan waterpas op de warmtebron.
  2. Zet de paella pan op middelhoog vuur en giet de olijfolie er in.
  3. Voeg het kippenvlees toe en bak dit tot het vlees een mooie goudbruine kleur heeft. Voeg wat zout toe.
  4. Doe de snijbonen en limabonen erbij en bak deze tot ze beginnen te verkleuren.
  5. Verplaats alle ingrediënten naar de rand van de paella pan en giet de geraspte tomaat in het midden.
  6. Bak de tomaat enkele minuten mee en meng daarna met de rest van de ingrediënten.
  7. Doe de saffraandraadjes (inclusief vocht) of het saffraanpoeder erbij en meng meteen met de rest van de ingrediënten.
  8. Voeg het water, de kleurstof voor paella en het hele takje rozemarijn toe.
  9. Zet het vuur hoog en breng de paella aan de kook. Meet even hoeveel vocht er nu in de pan zit, ongeveer de helft moet gaan verdampen.
  10. Kook de paella op hoog vuur zodat er een bouillon kan ontstaan. Voeg naar smaak nog wat zout toe.
  11. Als iets minder dan de helft van het vocht verdampt is (opnieuw meten) doe je de paella rijst erbij.
  12. Verdeel de paella rijst en de andere ingrediënten gelijkmatig over de paella pan.
  13. Zorg dat alle rijst bedekt is door het vocht en haal het stokje rozemarijn weer uit de pan.
  14. Breng de paella aan de kook en laat hem circa 8 minuten op hoog vuur koken.
  15. Als de eerste rijst bijna boven het vocht uitkomt zet je het vuur laag.
  16. Laat de paella nu nog eens ongeveer 8 minuten op laag vuur koken, tot al het vocht verdampt is.
  17. Als je hoort dat de paella begint te bakken is al het vocht verdampt.
  18. Zet nu het vuur uit en laat de paella nog ongeveer 5 minuten rusten.

Paella met kip recept voor 10 personen (snellere variant)

Aantal personen: 10

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale tijd: 60 minuten

Categorie: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Calorieën: 707 per portie

Aanbevolen Kookgereedschap

Ingrediënten

* Verkrijgbaar in onze webshop.

Instructies

  1. Plaats de paella pan waterpas op de warmtebron.
  2. Zet de paella pan op middelhoog vuur en giet de olijfolie er in.
  3. Voeg het kippenvlees toe en bak dit tot het vlees een mooie goudbruine kleur heeft. Voeg wat zout toe.
  4. Doe de snijbonen en limabonen erbij en bak deze tot ze beginnen te verkleuren.
  5. Verplaats alle ingrediënten naar de rand van de paella pan en giet de geraspte tomaat in het midden.
  6. Bak de tomaat enkele minuten mee en meng daarna met de rest van de ingrediënten.
  7. Voeg vervolgens de paella rijst toe en bak deze voor ongeveer 2 minuten met de andere ingrediënten mee.
  8. Giet nu de paella bouillon erbij, zet het vuur hoog en breng het geheel aan de kook.
  9. Verdeel de paella rijst en de andere ingrediënten gelijkmatig over de paella pan en zorg dat alle rijst bedekt is door het vocht.
  10. Haal het stokje rozemarijn weer uit de pan.
  11. Breng de paella aan de kook en laat hem circa 8 minuten op hoog vuur koken.
  12. Als de eerste rijst bijna boven het vocht uitkomt zet je het vuur laag.
  13. Laat de paella nu nog eens ongeveer 8 minuten op laag vuur koken, tot al het vocht verdampt is.
  14. Als je hoort dat de paella begint te bakken is al het vocht verdampt.
  15. Zet nu het vuur uit en laat de paella nog ongeveer 5 minuten rusten.

Zo maak je dit paella met kip recept op authentieke wijze

Wil jij deze super lekkere paella met kip graag zelf maken? In deze video van ons Youtube kanaal zie je stap voor stap hoe deze paella gemaakt wordt.

Andere paella recepten voor 10 personen

Gerelateerde producten voor dit paella recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top