Paella de Verduras recept

Een Paella de Verduras, oftewel paella met groenten, kun je volgens je eigen recept maken. Kies vooral de groenten die je zelf lekker vind en verwerk deze op de juiste manier in de paella.

Ook is de Paella de Verduras zeer geschikt voor vegetariërs en veganisten. Hij is namelijk prima zonder vlees of dierlijke producten te bereiden.

Paella de Verduras – Benodigdheden

Paella pan

Voor een goede paella hanteer je bij voorkeur de volgende maatvoering:

Warmtebron

  • Reguliere kookplaat (meestal geschikt voor pannen tot maximaal 34 cm).
  • Paella brander in een geschikt formaat voor de paella pan.
  • Kogelbarbecue (minimaal 6 centimeter groter dan de paella pan.
  • Houtvuur of vuurkorf waar je de paella pan waterpas op kan zetten.

Om te roeren

  • Pollepel of schuimspaan met een lange steel.

Paella de Verduras – Ingrediënten (4 personen)

  • 350 gram paella rijst, type Bomba of Arroz Extra
  • 1 Groene paprika, in stukken van ca. 2×2 cm
  • 1 Rode paprika, in stukken van ca. 2×2 cm
  • 0,5 Aubergine, in reepjes van ca. 4×1 cm
  • 0,5 Courgette, in reepjes van ca. 4×1 cm
  • 100 gram bloemkool, in roosjes van ca. 3 cm doorsnee
  • 100 gram snijbonen, in stukken van ca. 4 cm
  • 100 gram wortel, in plakjes van ca. 0,5 cm
  • 200 gram limabonen, uit blik of geweekt en een half uur voorgekookt
  • 1 grote geraspte tomaat
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • Ca. 20 saffraandraadjes, geweld in een beetje heet water
  • Zout
  • Olijfolie Extra Vierge
  • 1 eetlepel Pimenton Dulce, zoet paprikapoeder
  • 900 ml goede groentebouillon

Paella de Verduras – Bereidwijze

  1. Verhit de paella pan en doe er een scheut olijfolie in.
  2. Doe de paprika, wortel en bloemkool in de pan en roerbak deze enkele minuten op hoog vuur.
  3. Doe ook de rest van de groenten in de pan en bak het geheel tot de groenten licht bruin beginnen te kleuren. Voeg in de tussentijd wat zout toe.
  4. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak deze tot hij begint te verkleuren.
  5. Doe de geraspte tomaat erbij en bak ook deze even mee.
  6. Voeg de saffraan inclusief vocht en pimenton dulce toe. Meng dit meteen met de rest van de ingrediënten zodat het niet gaat verbranden.
  7. Doe de paella rijst erbij en bak deze een minuutje mee, tot de rijst enigszins glazig wordt.
  8. Voeg de groentebouillon toe, verdeel de ingrediënten netjes over de pan en breng de paella aan de kook. Voeg naar smaak eventueel nog wat zout toe.
  9. Laat de paella op hoog vuur koken tot de bovenste rijstlaag boven het vocht uit komt (meestal duurt dit circa 8 minuten), zet daarna het vuur lager. Zorg wel dat het vocht blijft koken.
  10. Laat de paella vervolgens op laag vuur koken tot al het vocht verdampt is. Ook dit duurt meestal een minuut of acht.
  11. Haal de paella van het vuur en laat hem vijf minuten rusten.

Eet smakelijk!